Followers

Thursday, November 25, 2010

AndaSuka...Rapunzel 3D...terbaek...

1st sekali...nak ucap terima kasih kepada Nuffnang kerana menghadiahkan 2 tiket free premier screening Rapunzel: A tangled tale 3D kepada aku...antara ramai2 yg anta contest...terpilih gak untuk menang tiket ni...cerita ni officialnya ditayangkan bermula harini 25 nov..so kepada kaki-kaki wayang....jom tonton cerita ni...pastikan tonton 3D version...berbaloi-baloi...

Okes..sebab dan tonton movie ni...kene la review kan...
Cerita animasi Disney ni menceritakan watak puteri rambut panjang a.k.a Rapunzel yg mempunyai healing power daripada rambutnya...camne die dapat kuasa tu...korang kene tengok sendiri la..cite kang jadi tak besh pulak nanti..hehe...
macam yg kita dah tau..Rapunzel ni di kidnap semasa kecik oleh sorang nenek a.k.a Mother Gothel untuk tujuan peribadinya...dan dikurung di menara yg tinggi..tapi Rapunzel ingat tu la mak dia..


Bab paling menarik bila datang nye Hero cerita ni, Flynn....macam mana dia leh datang??ape tujuan dia??...gi tonton sendiri...then cerita ni diserikan oleh 2 makhluk yg sangat comel/cute/bongok...kuda yg bernama Maximus dan jugak sesumpah bernama Pascal...korang mesti takleh tahan gelak la tengok 2 eko mangkok ni wat lawak buduh...


Plot cerita sangat menarik...saat bahagia bila Rapunzel dapat keluar dari menara plus advanture yg die lalui...pastu romantik2...pastu kene kidnap semula pastu aksi hero nk selamatkan awek die...sume sangat romantis dan jugak menghiburkan dengan selang seli aksi-aksi lawak...


Last sekali..adelah plot dimana Rapunzel nk selamatkan boypren die yg ditikam..dapat ke die selamatkan??ape yg die terpaksa korbankan???mati ke boypren die??uhukkk...uhukk....korang gi la tengok sendri...jgn nanges tau nanti....yg pastinya...happy ending la untuk sape2 yg menonton cerita ni...


Dari segi kualiti 3D nya...tak payah cite dah..memang superb....tak rugi tonton...so..jom ramai-ramai tonton Rapunzel ni...dan aku harap..ade la sekual ke-2 plak nanti...syiokkkk wooo...awek lawa tak hengat punye...hehehehe...
 Lantern 3D yg korang kene tengok...huiyyoo...chantteekkkkk

p/s: sempat juga berjumpe rakan blogger iaitu Kak Ina KL...macam ade jodoh pulak yer kite...len kali leh jumpe ramai lagi...ehehehehhe...

12 comments:

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

Nakal x tgk lagi la~~tp ramai org kata syok~~

hehehe

paDel said...

@ L@g3nd@ buD@k N@k@L

memang sangat best....pastikan 3D...ehehehe

Mazlina Mokhtar said...

salam padel..

best kan.. eh, kita pun row E lah.. tp E12... hohoho..

paDel said...

@Mazlina Mokhtar
ehh...biar betik..saye pon row E gak..E6..yg besa2 tu...cute2 tuu

zulkbo said...

salam...
suka juga tengok animasi ni
nanti ke KLCC nak layan juga

kak ina kl (1) said...

tulah pasal...nasib baik berkenalan kat tpt parking..klu fareed tak senyum ..akak pun tak perasan..
nice to meeting both of you..

cerita ni memang best kan..

FareedSairi said...

Saya Suka Blog Awak La! http://furdunesia.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html dan http://www.benashaari.com/2010/11/segmen-saya-suka-blog-awak-la.html

Si Gadis Semasa said...

ni yang jeles ni , nak tengok jugaklah !

Kyra said...

bestnya..awak masuk cntest ape?

Chenk Rahman said...

Keren...lucu2...he..he

CekLa said...

bestkan cite ni?

DaHLia said...

teringin nak gi tengok...


Jom Baca Entry Dahlia: Jumlah Pendapatan dari Nuffnang

Entry terkini...

LinkWithin