Followers

Wednesday, November 3, 2010

AndaSuka...Menara Warisan...lebih tinggi dari KLCC

ntah betul ke tidak design die macam ni

terbace beberapa blog yang menulis pasal menara warisan ni..aku pon gugel la nk dapatkan sedikit info..rupenye projek ni adelah usul terbaru PNB kepada PM kita...nk bina sebuah lagi menara berkembar 100tingkat..cadangan nye pulak kt tengah KL gak...kos pulak 5 Billion ..KL dah sesak la...bangunkan la plak kawasan lain..buat kt Putrajaya ke,JB ke, Perak ke...Kelantan pon okew gak...selangor ni hah...besa lagi kawasan nye....

wahhh...semakin maju neraka ku ini...menurut sumber...menara ni akan memberi lebih 5000 peluang pekerjaan dan juga dijangka siap 2015..kalau lulus..pembinaannya start taun depan..macam-macam spekulasi dibuat pasal menara ni..ade yang cakap PM skang nk lawan bangunan PM yg dulu la..ade cakap PM yang desak PNB buat la..ape-ape la...lantak korang la...

tanda-tanda dunia akhir zaman..manusia berlumba-lumba membina menara pencakar langit...pada aku la..kenapa mesti yang paling tinggi???kalau buat tinggi yang biase2 takleh ke??dengan buget macam tu..leh buat 2 ke 3 menara lagi atau projek yang lebih baik untuk sektor ekonomi...antara usul diberikan..dinyatakan bahawa Menara ni akan memacu pembangunan ekonomi bumiputra..tapi..banyangkan...kalau menara tu dah paling tinggi kt malaysia..dengan kos pembinaan semahal itu...agak-agak...ramai ke yang mampu untuk menyewa lot kedai nanti???akhirnya???seperti mana yang kita nampak kt KLCC la...dan kedai-kedai yang leh masuk tempat2 grand macam ni adelah kedai yang dah establish lame dah...

bukan nk menyalahkan sape-sape atau menuding jari..rasenye...dengan modal sebanyak tu...banyak lagi pembagunan yang boleh dijalankan untuk membangunkan ekomoni bumiputra...pasal 5000 peluang pekerjaan tu...haha..rasenye 50-60% akan di isi oleh profesional dari luar ataupon pekerja dari seberang..Bukan nk menjatuhkan..sekadar pandangan...kalau korang ade pendapat...kongsi la bersama...tak perlu ketat-ketat..tak perlu bikin panas...bersuara secara profesional..

6 comments:

Zulkifli Bin Sa'don said...

amboi... nak naik satu menara lagi ke... hummmm...

aeinio said...

yup.. agreed.. wat membazir jerlaa..

yahaya said...

dalam keaadan mcm ni pun nak perabis duit :)

kak ina kl said...

nantikan setiap pm akan berlumba-lumba mendirikan bangunan yang lebih tinggi kan..sabar ajerlah

geekz36 said...

jadi paling tinggi sekejap je, nanti ade plak yg buat lagi tinggi. yang lagi tinggi, nanti ade lagi yang buat lagi2 tinggi.yang lagi3 tinggi, nanti ada lagi yang buat lagi4 tinggi. bende macam ni memang xkan habis.

paDel said...

@Zulkifli Bin Sa'don
ayat ko macam la PM tu nk kawen lagi 1

@aeinio
bukan duit sendri..mane r mereka rasa membazir

@yahaya
dalam ape keadaan pon duit akan dihabiskan...uhuhuhu

@kak ina kl
itulah dinamakan ranking maniac..seboleh2 nk menang..

@geekz36
ntah bayangkan bape tinggi yg ko maksudkan tu

Entry terkini...

LinkWithin