Followers

Friday, November 26, 2010

AndaSuka...Edisi: Teka-teki 2

pada satu petang...amad berjalan di tepi padang ragut..di sepanjang...perjalanan...amad terjumpa tali, tong sampah, dan juga makcik tengah sidai kaen...kemudian amad berjalan lagi...tiba-tiba amad terjumpe seekor lembu sedang naik angin (marah)....lembu itu mengejar amad...amad pon lari lintang pukang....tiba-tiba amad terfikir satu cara untuk lembutkan  lembu itu...

haaa....macam mane caranya amad nk lembutkan lembu itu??????????


9 comments:

diana said...

rebus dia guna sudu..
tak pun masa nak masak tu potong dia lawan jalur2 dia..
tu yang kawan2 blogger ajar saya la..
hehhe

Anip™ said...

bawa lembu tu jumpe mak cik yg lawa tu..hahah

1)Mengumpat! Adakah Ianya Hobi Manusia Zaman Sekarang ?
2)Menjadi Tunang Orang Tanpa Kita Sedar, Biar Betol ?
3)8 Perkara Tentang Lelaki Yang Korang Mesti Tahu !

Iza said...

Salam...

1. rebus lama2 dan jgn masukkan garam sehingga dia jadi lembut.

2. masukkan tempurung kelapa dlm bekas merebus.

http://azilas.blogspot.com

Aideal Fitri said...

Ahmad cuba untuk naik angin supaya lembu tu pula yang terpaksa memikirkan camna nak lembutkan hati ahmad.Mak Cik sidai kain plak terpaksa pikir apa nak buat ngan tali dan tong sampah.....huh ok,aku x tahu jawapan....

M. Wiyono said...

selamat pagi semua, salam sejahtera untuk anda... semoga selalu berbahagia... ada tawaran sesama blogger untuk saling mengunjugi. ada info menarik di sidebar kami

E.d.Y said...

sembelih dulu, pastu lapah then rebus sampai lembut..haha


PESANAN PENAJA :

Undi blog "THE BEAUTY IN UGLY" untuk Blog Personal Lelaki Pilihan (nombor 9 dari atas) kat sini
-------> http://bpm-undi.blogspot.com/

(guna semua browser yg ada..hehe)

aNa d'sKoDenG said...

yeahh..kasik rebus hati lembu.buh pucuk betik pon okeh semasa merebus

kelana fana said...

ahmad tgkp n ikat lembu tu guna tali yg dia jmpa. kendian sembelih, lapah aper yg patut.. yg takmaw buang dlm tong smph..then ckp kat makcik tgh sidai kain tu.. makcik2, tlg msk lembu nih smpi lembut yek.. huhuu.. cam tak best jer jwpan nihh.. ;P

Mazlina Mokhtar said...

err.. jwpn spt di atas (refer pd mereka yg bg komen).. voley gitteww.. hahaha..

Entry terkini...

LinkWithin