Followers

Wednesday, November 17, 2010

CERITA KREATIF


Rancangan Cerita Kreatif ini ditaja oleh Ben Ashaari


Saksikanlah rancangan Cerita Kreatif hanya di Padelblog:AndaSuka... Setiap hari..24jam tanpa henti...

|Ada apa dengan Blogger|


kita mesti 'tersenyum' kan kalau blog yg kita bina mendapat sambutan...lagi-lagi kalau ade orang suke komen pasal post kita...mungkin ade sesetengah yang 'malu-malu kucing' untuk berkenalan..takpe..boleh cube slow2..yang penting kita happy dengan hobi kita ni...




Kita akan jadi lebih suka apabila.....Nuffnang/iklan yang kita pacak dalam blog tu dah mula mengeluarkan hasil...ade yg rm50 je...dan ade sampai ribu-raban sebulan...tapi bukan mudah..banyak pancaroba kita kene lalui dulu...walau apapun..kita pasti akan tersenyum kambing sampai ke tanduk bila tengok cek yg nuffnang pos kt rumah tu...kambeng pon tak senyum macam tu sekali...







Dan..bila kita konsisten menjadi blogger..pengalaman pon makin bertambah..'pemandangan' pun makin luas...idea makin mantoppp....ada kalanya datang riak di hati dan memandah 'rendah' ke bawah..mentang-mentang la dah 'tinggi' kan...tapi bukan la semua...lebih ramai blogger yg berada di atas suka berkongsi 'permandangan' indah mereka dengan blogger2 yg di bawah...mereka bantu...mereka didik..agar sama2 'menikmati' keindahan dunia blog ini..walaupon adakalanya menjadi 'bebanan' kepada mereka...




Kita akan berkomunikasi dengan dunia global..bukan sekampung..tapi Sedunia jaringan persahabatan kita..tak kira bangsa.. agama.. kenegaraan..'bahasa'...'spesies'..warna kulit.. warna mata..warna bendera....warna-warni..sume akan berhubung melalui dunia tanpa sempadan ini..adakalanya..kita kekok..tapi masa mengajar kita untuk lebih dewasa..macam slogan Nokia tu "Connecting 'people' "







Bila makin ramai kita berkenalan..akan wujud 'komuniti' dunia maya..dan..tak salah rasanya kita realisasikan 'persahabatan' tu ke dunia nyata... yang jauh kita dekat-dekatkan...yang dekat kita rapat-rapatkan.. maka... wujudkan kemesraan...berkawan biarlah berkekalan... kalau ade yg single...boleh la carik-carik pasangan.. tapi AWAS... suami atau isteri orang..jgn pulak cube di adjust.. kang lebammmm bijik mata...



Untuk mencapai matlamat yg murni ni...Berblog la dengan jujur..jgn 'goyang kaki' plak guna cara-cara terlarang untuk mendapatkan trafik..tanpa usaha...tiada kejayaan okew...Dan jgn lupe..Jgn 'abaikan kerja' semata-mata sebok berblogwalking...dan paling penting..jgn sisihkan dunia nyata disekeliling dengan hanya 'ngadap skrin' komputer 24jam...



 
Bukan ape...kat keliling kita ni..ramai je yg 'memerhati'...mungkin harini dia diam..esok lusa..kalau dia 'mengganas' kang susah lak kita..apetah lagi kalau BOS yg mengamuk..lariiiiiii....Bila kita dah berjaya..ramai je yg 'tumbuh bulu' ngn kita..jadik la makhluk cam seblah ni..Dan kadang-kadang...kita mungkin akan di label 'kera sumbang' kalau 24 jam hayal maen intenet..so..pandai-pandai la bagi masa yer...supaya takde yang gelar korang ngn name makhluk seblah ni..BERUK...ahahahhaha





-TAMAT-

pastikan anda menonton lebih banyak episod-episod Cerita Kreatif di Saluran Ben Ashaari

UNTUK MENGUNDI CERITA INI..KLICK --> [SINI]

18 comments:

momochan said...

goodluck :)

azilas said...

Salam...

Kalau aku bloging, memang tak ingat dunia nyata.....itu sebab internet di rumah dah kena potong...huhu...

Noor Faezah Mazli said...

gudluck padel. ;)

sembil9n said...

hehehehe....pandai2

Mama Kembar said...

nicely done! good luck padel :)

diana said...

haha..
yang ni baru betul2
saya suka..

S..U..D..@..I..S said...

bila aku buka blog aku xhingat dunia nyata, hanya maya..hehe..

iyou said...

wah!! iyou suka.. hehehe
gudlux padel =)

eezance said...

salam kenal.. :)
tq sudi dtg blog..
follow kamu..

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Heheh..lawak..lawak..suke baca...siap dh vote tuk awak..follow jg..

sudi2lah singgah teratak kite..

-salam dr UK-

E.d.Y said...

good luck k..

Mashitah said...

gud luck (^_^)/

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

best of luck...

semoga berjaya..

// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

ZiraZin said...

gud luck paDel... chaiyokk2...!! ;))

Mas said...

Tahniah n gud luck ye... ;)

Mas said...
This comment has been removed by the author.
LUKISAN PENA said...

salam kenal..

violet VC said...

gud lux ;)

Entry terkini...

LinkWithin