Followers

Friday, August 20, 2010

AndaSuka...makan McD??? [plz read my UPDATE]

salam...

Ni ade berita terkini yg saye dapat dari forum gen2club
Tentang status penarikan balik sijil halal terhadap supplier utama mcD..kalau dienye supplier dah takde sijil halal...mcD nye pulak?????anda fikir la sendiri...

surat dari JAKIM
ni pulak maklumat syarikat tesebut

klick untuk ke web ni

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


UPDATE 21/8/2010

sedikit pembetulan tentang post saye diatas...



semalam saye ade post pasal penarikan balik sijil halal dari Uruguay yg mana MacFood mengambil bekalan daging dari Uruguay.. Jakim kuarkan surat tu kepada Mac food untuk memberi tahu bahawa sijil perakuan halal Uruguay sudah tidak diterima pakai di Malaysia..oleh itu Jakim meminta pihak Mac Food membuat tindakan (stop import daging dari sane) ... itu tujuan surat tersebut dikeluarkan kepada Mac Food.. Mac Donal's pulak saye tak tau la kalau die still amek daging dari Macfood atau sudah tukar ke supplier laen...


Tujuan saye kt sini...saye nk jelaskan bahawa Jakim tak tarik balik sijil Halal McD dan Jakim cakap McD masih halal...buktinye buleh la tengok kt beberapa blog yang menyatakannye...kalau blog tu tipu...tipu jugak lah saye...
blog rujukan:



Jadi, kepada peminat McD..kalau nk lebih yakin..boleh la email/call sendiri jakim dan tanya tentang hal ini...itu sahaja update terbaru dari saye..semoga semua kekeliruan terjawab...

16 comments:

|| NaFiRaa || said...

errkkk.. biar betol nih!!! baru plan nak berbuka kat mcd~

paDel said...

erm...tak pasti la..jakim tarik balik pensijilan halal syarikat tu yg guna sijil halal dari Uruguay sebab ade syarat yg die tak ikot..maksudnye...mesti la tak ikot syarat2 halal kan???so syarikat ni plak supply kt mcD..jadinye McD????

anis said...

la, ye ke??
huhu...sdihnyer..(mcm la x de bnda len bley mkn)

FareedSairi said...

lebih baik kita menjauhi perkara syubhah (ragu2) daripada menggaulinya dengan benda yang halal

asLeenda said...

alamak..
satu lagi tempat makan yang aku kene slash..
huhu..

paDel said...

anis: makan kt umah je la anis
pared: kfc camne yer?
asleenda: burger otai n ramlee masih ade..jgn risau

Shiela Latif said...

macam macam skang nie...dah lah suker nak makan mcD...hukhuk...relakan jer lah kepergiannyer

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

pdn generasi sekarang main rosak ohhhh

paDel said...

saye pon peminat mcD..apekan daya...kite bukak francais buger tempatan yg setanding McD laa

laskar rainbow said...

biar betik! huuu. bru nak g cri mcd next week..

paDel said...

beli buger otai je la...

Sudir Suichi said...

walawehh~~~ bia betik~~ katakan tidak pada mc D..tol2... makan beger otai sudeehj~~

Fyzal said...
This comment has been removed by the author.
Fyzal said...

sib baek aku tak makan mcD dah sekarang... jadi pas ni boleh tutup la mcD yer?

Peminat Katie Holmes said...

Oh tidak. aku dah la penggemar MCd.

paDel said...

fyzal: takde tindakan pon kt McD..
peminat: takpe tuka bege laen pulak

Entry terkini...

LinkWithin