Followers

Saturday, December 18, 2010

AndaSuka...edisi lawak....Bos Poyo...

Bos power?

Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompeni besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit first day dia kat kompeni tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.
"Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras
"Dalam RM800" pekerja tu menjawab.

Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800, BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN"
Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.

Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!

Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu hantar pizza".

p/s: camne bos tu tak kenal mamat anta pizza...kan ke budak anta pizza pakai baju pizza...??

4 comments:

Raji berkata said...

pergh =.="
untung btol pizza bru bpe puluh ringgit dh dpt beratus2
hahahaha

GenGkey said...

free2 je mamat pizza tu dapat rm800..
haha..:D

Syafiq Rosli said...

haha..lawak2

::..Dia daYa..:: said...

untung mamat tu dapat RM800
huhu

Entry terkini...

LinkWithin