Followers

Friday, October 22, 2010

AndaSuka...Mac Book Air terbaru yg nipis bangat!!!

Komputer riba Apple paling nipis

 GAMBAR menunjukkan satu model komputer MacBook Air.

CUPERTINO, California - Syarikat komputer Apple Inc. memperkenalkan dua komputer riba MacBook Air yang nipis kelmarin. Salah satu komputer riba itu mempunyai skrin seluas 33.8 sentimeter (sm) manakala yang kedua mempunyai skrin 29.4sm. Komputer MacBook yang lebih besar itu senipis 1.73 sentimeter dan seberat 1.3 kilogram (kg) manakala baterinya tahan selama tujuh jam.

Satu lagi model komputer riba itu seberat 2.2kg dan baterinya tahan selama lima jam. Ketua Pegawai Eksekutif Apple, Steve Jobs berkata semasa melancarkan: "Kami bertanya kepada diri sendiri, apa akan berlaku jika MacBook dan iPad digabungkan? Maka inilah hasilnya." iPad ialah komputer tablet keluaran Apple.
GAMBAR menunjukkan dua model komputer MacBook Air yang nipis di Cupertino, California kelmarin.

Komputer MacBook Air tidak boleh membaca cakera padat (CD) atau cakera padat digital (DVD). Ia hanya menggunakan memori flash seperti iPhone. Komputer Macbook Air dijual pada harga bermula AS$999 (RM3,103) dengan storan memori 64 gigabit. Pada harga AS$1,199 (RM3,725) ia dilengkapi dengan memori 128 gigabit. Komputer Macbook yang lebih besar ditawarkan pada harga AS$1,299 (RM4,035) dengan kapasiti 128 gigabit atau $1,599 (RM4,968) bersama storan 256 gigabit. - Agensi

Sumber: Kosmo!

P/s: gile la nipis...nak selit bawah pintu pon lepas kot...berbaloi ke beli laptop ni dengan harga die yg mahal dan fungsi yg terhad..still kene beli external DVD drive dan external hard drive sebab storage die kecik je...memang mainan untuk org yang Beruwang la kan...Beruang sungguh...!!!!

nipis gilew kentang

nipisssssss nyeeeeeeeeee.......

7 comments:

Khumaera Ismail said...

OMG...lawanye..nipis gile..

+akufobia+ said...

memang bukan untuk buat main game.haha.

diana said...

bila la nak merasa dapat benda
ni..

[^^Daus^^] said...

keh2.. macbook keluaran apple

si biskut said...

aku memang nak menatang nie..tapi yg terpaksa ku amik kira,my saving.sob..sob.1 hari nanti ia pasti berada atas riba ku..uh

She's retarded said...

memang canggih tp xde duit la nak beli. saya suma budak sekolah yg bergantung pada ibu bapa

paDel said...

yang penting...bezakan kehendak dan keperluan....baru tak serabut otak

Entry terkini...

LinkWithin