Followers

Sunday, October 24, 2010

AndaSuka...Facebook...komen tanpa perlu guna otak...


Aku tergerak nak menulis ni lepas bukak facebook yg feymes kat malaysia ni...yang ibarat akhbar tabloid gitu..yang guna tanda2 seru ni....mesti korang tau kan...aku memang suke tengok pic2 yang di publish sebab banyak pic2 yang unik dikirimkan oleh peminat2 atau paparazi tak bertauliah..

kalau awal2 dlu..pic die banyak pasal benda2 yang melucukan...tapi sekarang..banyak kepada isu-isu panas yang belum tentu betol ke salah..dan makin hari, ayat-ayat pada title picture diorang ni makin Howt dan berapi lah...segala perkataan cacian di aplikasikan...

Yang menyedihkan, pihak admin laman Facebook ni langsung tak fikir masak-masak sebelum tulis title pada setiap picture yang diterima..contohnya, satu pic yg menunjukkan sorang pakcik update status yang tak masuk akal memalukan diri sendiri, ade ke orang waras yang sanggup tulis "apakah 1 dosa aku melakukan hubungan seks dengan wanita lain, bini aku di kampung berpantang...apa salahnya..mereka xfhm.."

bile diselidik..rupenye pakcik ni kene naya ngn badigol mane ntah...walaupon muke dan nama dah dikaburkan..tetap memalukan pakcik tersebut sbb title yg admin ni tulis dah menuduh pakcik ni 'perangai macam binatang'..

paling menyedihkan lagi..sume yang tinggalkan komen tak gunakan otak untuk berfikir..terus terima ape yg disajikan...padahal...komen2 yang lebih awal..ade yang dah terangkan yg pic tu scam je..ade orang edit.....tapi biasela...sume hantam dengan bahasa makian.....nampak sangat tak guna akal yang waras..aduyai...admin pon satu hal..kalau buat keje secara profesional...takde la jadi camni...bikin panas je diorang nie....

BERFIKIR SEBELUM BERTINDAK...

5 comments:

diana said...

bagi link dia..
nak tengok..
hehe

Ms sunsWeetz said...

ehm...kadang-kadang diowg lebih suker cr publisiti murahan...=P

paDel said...

@diana

ahah...takpe la..kang menyebarkan fitnah pulak

@Ms sunsWeetz
ntah la....macam tu la kot..

teddyuna said...

bahaya ..erkkk fb bahaya

paDel said...

@teddyuna
pengguna nye yg bahaya...salah guna boleh membahayakan orang..ibaratkan fb ni pisau la...salah guna boleh membunuh...guna dengan betol..kenyang la makan kari kepala ikan...ahahahha

Entry terkini...

LinkWithin